De Landelijke Filmkring is trots op lid Lou van Kruisbergen  op het behalen van de prijs " De beste film" en een nominatie voor het NOVA festival.

Persbericht:

De speelfilm ‘Sprinter’ van regisseur Lou Kruisbergen uit Grave (Gelderland) is tot beste film bekroond tijdens de Limburgse Filmdagen die dit weekend op 13 en 14 april in Sittard waren. Sprinter won niet alleen de prijs voor beste film, ook hoofdrolspeelster Sem Verheijden en haar tegenspeler Peer Witsel werden verrast met de awards voor beste actrice en acteur.

Het amateurfilmfestival van Limburg werd georganiseerd door CineLova (platform voor non-professionele filmers). In totaal kwamen 34 nieuwe speelfilms, documentaires en reportages van Limburgse amateurfilmers aan bod tijdens de twee festivaldagen.

Duif
‘Sprinter’ van regisseur Lou Kruisbergen mocht in totaal vijf prijzen mee naar huis nemen. Behalve de awards voor beste film, actrice en acteur, werd de rolprent ook bekroond met prijzen voor beste geluid en muziek.
De film gaat over de moeizame relatie tussen een vader en zijn dochter en een opa die telkens tussenbeide moet komen als de gemoederen hoog oplopen. Zowel opa als vader zijn bezeten van (wedstrijd)duiven. Opa besluit zich te bekommeren om zijn kleindochter Anneleen en helpt haar met het grootbrengen van wedstrijdduif Sprinter. Volgens de jury is ‘Sprinter’ een dramafilm die de kijker bij de keel grijpt vanwege het verhaal, de filmmuziek en het fantastische spel van de hoofdrolspelers.